Як фарбування впливає на структуру та зростання волосся

Найпростіший, найшвидший і найприємніший спосіб змінити імідж – стрижка та фарбування. Іноді це просто данина моді або бажання знайти свій стиль, а в деяких випадках фарбування просто необхідне, так як свій колір вам зовсім не йде, виглядає тьмяно і непривабливо, або у волоссі з’явилася сивина. Але що ще, окрім гарного зовнішнього вигляду, принесе вам ця процедура, і як фарба впливає на структуру та зростання волосся?

Одноразовим фарбуванням справа зазвичай не обмежується, і для того, щоб постійно підтримувати обраний колір локонів, фарбування слід проводити регулярно. І багатьох цікавить питання: як почуватиметься волосся від постійного впливу фарби? Деякі джерела стверджують, що фарбування уповільнює ріст волосся або призводить до їх випадання. Але чи справді так трагічно? Давайте розглянемо, як фарбування впливає структуру волосся.

Види фарб для волосся та їх дія

Звичайно, сучасні барвники більш щадні, ніж їх попередники, але на волосся вони все-таки впливають – неможливо змінити колір, не торкнувшись структури волосся.

Є 3 основних види барвників, що відрізняються принципом дії:

  • Натуральні. Природні рослинні барвники – хна та басма, не тільки не шкодять волоссю, а й використовуються для лікування пошкоджених локонів. Вони покращують їхнє здоров’я, активізують зростання і знижують випадання, але мають занадто обмежену палітру кольорів, і погано видаляються. Якщо ви вирішите перейти на інший колір, доведеться чекати, поки локони відростуть.
  • Відтінки. Це шампуні, бальзами і пінки, які не торкаються структури волосся, не проникають усередину, а діють поверхнево, обволікаючи його зовні кольоровою плівкою. Фарби відтінків легко змиваються, і локони повертаються в первісний вигляд. Але такий спосіб фарбування підходить тільки для зміни відтінку на близький до природного, або підтримка кольору вже пофарбованих пасм – радикального перетворення з їх допомогою не досягнеш.
  • Стійкі. Аміачні (більш агресивні) і безаміачні (дбайливого впливу) фарби допоможуть вам придбати будь-який бажаний колір, навіть зовсім протилежний вихідному. Вони діють таким чином: піднімають зовнішні лусочки волосків, проникають у саму їхню серцевину, і витісняють природний пігмент, замінюючи його іншим кольором. Разом з природним відтінком, з волосків йдуть поживні речовини, і усередині утворюються порожнечі. Якщо не доглядати волосся між фарбуваннями, не зволожувати і не живити його, то вони пересихають, стають ламкими і тонкими. Найбільш небезпечним є освітлення, так як при цьому локони зазнають найінтенсивнішого впливу. Але правильне фарбування та хороші доглядові засоби, що застосовуються регулярно, допоможуть вам зберегти здоров’я своєї зачіски.

Тобто на структуру волосся впливають лише стійкі фарби, а відтінкові та натуральні її не торкаються. Але це не означає, що при таких способах фарбування не потрібно додаткового догляду – чим більше уваги ви приділятимете своїм локонам, тим розкішніше вони будуть виглядати.

А тепер повернемося до стійких фарб та їх впливу – чи може зміна структури призвести до випадання чи сповільнити зростання волосся?

Фарбування, випадання та зростання волосся – чи є взаємозв’язок?

Єдина небезпека зміни структури волосся – їх підвищена крихкість і ламкість. Але цього легко можна уникнути, якщо постійно «заповнювати» порожнечі, що утворилися всередині. Наступні тонування та поживні засоби підтримають здоров’я ваших локонів, і вони будуть пружними, живими та блискучими.

Що стосується самих «страшних казок» про фарбування волосся – випадіння і припинення його зростання після процедури, то з ними йдеться так:

  • Ріст волосся після фарбування не припиняється і не сповільнюється, воно не впливає на цей процес. Доказ цього – коріння, що постійно відростає, яке регулярно доводиться підфарбовувати. А якщо ви помічаєте, що довжина при цьому не збільшується, то справа може бути в кінчиках, що січуться, не отримують достатнього харчування.
  • Випадання волосся неможливо спровокувати фарбуванням, оскільки фарба не проникає у глибокі шари шкіри голови, і може пошкодити волосяні цибулини. Інша річ, що волоски можуть відпадати, переламуючись біля самої лінії росту, якщо ви використовуєте занадто агресивну непрофесійну фарбу, або перетримаєте її довше за належний час, і «перепаліть» їх.

Фарбування для більшої безпеки краще проводити в салонах у добрих майстрів. У нашому арт-салоні “Woow!” є професійні щадні барвники нового покоління, ми проводимо обов’язкове тестування ваших локонів і відповідаємо за кінцевий результат.

Але якщо у вас немає можливості відвідати майстри, використовуйте тільки якісні фарби відомих брендів, і точно виконуйте вкладені в упаковку інструкції. Такі обережності плюс ретельний догляд збережуть здоров’я вашого волосся, і фарбування впливатиме на нього тільки позитивно, надаючи краси вашим локонам, а вам – гарного настрою та впевненості в собі.

 

Как часто нужно делать коррекцию перманентного макияжа?
Ещё при записи на перманентный макияж, мастер во время предварительной консультации предупредит вас о необходимости обязательной дальнейшей коррекции.  Не все понимают,…
22 016
15 10 2019
Наші роботи
Роботи
щадящее окрашивание
перманент бровей до и после
зажившие топовые брови
блонд в технике еиртач
пряди от лица
шатушь на натуральные волосы
Більше фото в instagram
Смотри
як ми наводимо
красоту
Поставити запитання менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону. Наш менеджер
зв'яжеться з Вами найближчим часом!
Шатуш
Надихнули головного редактора COSMOPOLITAN UKRAINE
123
Хочу собі так само!
Наші контакти
Наш Адреса
м. Київ, вул. Р. Окіпної 4а (м. Лівобережна) під'їзд 3, поверх 8 - арт-колор студія WOOW!