подготовка к окрашиванию

ТОП-9 найпоширеніших питань перед фарбуванням

Кожна жінка має свої причини для фарбування волосся. Когось хоче змінити імідж або слідує тенденціям моди. Для інших фарбування – необхідна процедура, оскільки вони незадоволені своїм природним кольором волосся або хочуть приховати сивину.

Але, незважаючи на різні причини фарбування, всіх поєднує одне бажання – щоб результат вийшов таким, як було задумано. Тому у багатьох дівчат виникає безліч питань щодо фарбування, які вони хотіли б поставити перукарю колористу. У цій статті ми постараємося дати відповіді на найчастіші питання, і розповісти вам про те, що ви повинні знати перед походом в салон.

Чи потрібно мити голову перед фарбуванням чи ні?

Це питання лідирує у рейтингу FAQ з фарбування. Відповідь на нього однозначна: щоб фарбування пройшло ідеально, в салон слід відправлятися тільки з чистим, добре вимитим волоссям. У цього є кілька причин:

https://youtu.be/bkXc5l4BA00

  • Упередження проти миття голови перед фарбуванням – це пережитки минулого. Раніше колористам доводилося користуватись агресивними барвниками, і шар жиру на волоссі був необхідний для більшої безпеки.

Нинішні професійні фарби дбайливо впливають на локони, містять у собі масу доглядових компонентів, і волосся більше не потребує додаткового захисту. Навпаки, жирні пасма, які покриті плівкою лаку, гелю або мусу, можуть не пропустити достатню кількість пігменту, і пофарбуються слабо або нерівномірно.

  • Щоб отримати бажаний результат, колорист повинен чітко бачити ваш природний колір. Брудне коріння виглядає темніше, ніж воно є насправді, і майстру буде складніше підібрати правильний тон фарби.
  • Модні техніки фарбування мають на увазі виділення з усієї маси волосся тоненьких пасмів для створення гарного малюнка. А для цього волосся має бути чистим і розсипчастим, а не брудним і злиплим.
  • І, зрештою, це просто питання ввічливості та поваги до перукаря – працювати з немитим волоссям колористу може бути не тільки незручно, а й неприємно.
  • Також враховуйте, що на миття та висушування голови в салоні доведеться витратити додатковий час та гроші, тому краще зробіть це завчасно.

Чим відрізняється тонування від однотонного фарбування?

Побачивши у списку послуг салону краси «Однотонне фарбування» та «Тонування волосся», багато дівчат задають питання – а чим вирізняються ці процедури? Дехто вважає, що ці назви походять від різних барвників: тонування робиться за допомогою тоніків, а фарбування – стійких барвників. Але це не так. Для обох процедур фарба використовується та сама, відрізняються тільки способи її нанесення:

  • При тонуванні барвники наносяться на вологі локони. Цей метод не дає істотної зміни кольору – він надає потрібний відтінок після освітлення і повертає яскравість потьмянілому волоссю.
  • При однотонному фарбуванні ця ж фарба наноситься на сухе волосся, і дає стійкий і рівномірний результат, без створення відблисків та переливів кольору.

Чому процес фарбування у салоні триває так довго?

Дізнавшись про те, що в кріслі перукаря-колориста доведеться провести від 5 до 7 годин, багато дівчат задають питання – а чому це займає багато часу?

Щоб дати на нього вичерпну відповідь, розповімо поетапно, що включає фарбування в хорошому салоні, і на що вам слід налаштовуватися, вирушаючи на фарбування:

  • Консультації. Жоден високопрофесійний майстер колорист не розпочне фарбування, попередньо не обговоривши з вами всі питання, і не зробивши тестування окремої пасма. Тільки виходячи з ваших побажань та стану волосся, він підбере ідеальну техніку та фарбуючий склад для досягнення необхідного ефекту.
  • Виконання фарбування. Сучасні техніки не дарма називають складними – для деяких з них потрібна вибірка із загальної маси волосся пасмів завтовшки не більше 0,5 – 0,7 мм. Залежно від довжини та густоти ваших локонів, майстру може знадобитися до 4-х годин, щоб відібрати тоненькі пасма в потрібному порядку, і нанести на них барвник.
  • Витримка та доосвітлення. Після того, як пофарбовано останнє пасмо, освітлювальний склад потрібно витримати близько 40 хв. А якщо фарбування сталося нерівномірним, то ще й повторити процедуру.
  • Доглядові процедури. Так як освітлення, навіть дбайливими складами, все одно негативно впливає на волосся, перукар після змивання обов’язково наносить на них професійні засоби для догляду та відновлення.
  • Фарбування. Освітлені локони фарбують у потрібний колір, так що додайте час на нанесення та витримку барвника.
  • Стрижка та укладання. Щоб надати вашій зачісці ідеального вигляду, майстер після фарбування підстригає і укладає волосся.

Як бачите, сучасне складне фарбування у хорошого колориста просто не може бути швидким. А якщо в салоні пропонують пофарбувати вас всього за годину, то це привід задуматися і поставити інше питання – а чи всі етапи вони дотримуються, і чи немає ризику в такому фарбуванні?

Чи можна одразу переробити невдале фарбування?

Якщо вас зовсім не влаштував отриманий результат, і ви хочете буквально наступного дня знову перефарбувати волосся професійний колорист може вам відмовити. Він робить це у ваших інтересах, тому не варто ображатися і шукати більш згідливого майстра.

Питання, чому не можна робити повторне фарбування відразу після першого, кожному колористу задають дуже часто, і відповідь на нього така: при фарбуванні волосся на їх структуру виявляється значне навантаження. Якщо колорист, оцінивши стан ваших локонів, порадив почекати з перефарбовуванням, це може зашкодити їх стану. Не варто піддавати волосся такому випробуванню, і краще трохи перечекати і дати їм час на відновлення.

Чи вийде після фарбування такий самий колір, як на фотографії?

Це питання хвилює всіх жінок, які обирають колір за фото. Наші майстри завжди намагаються зробити максимально схожий ефект, але отримати цілком ідентичний – неможливо.

На результат фарбування впливає:

  • Природний колір ваших локонів;
  • Попереднє фарбування;
  • Структура и густота волос;
  • Довжина стрижки.

А враховуючи те, що всі ці параметри різні, ефект від фарбування волосся також може відрізнятися.

Переглядаючи портфоліо колориста, орієнтуйтеся на фото дівчат із аналогічними стрижками та вихідним кольором волосся. Тоді результат буде практично ідентичним.

Чому після фарбування колір швидко змивається?

Відповідь на таке питання дають самі виробники професійних фарб для волосся, визначивши їх гарантійну стійкість у термін від 20 до 24 процедур миття голови. Щасливі барвники не в’їдаються в структуру волосся і не руйнують його, тому вони будуть поступово змиватись і тьмяніти.

Щоб продовжити термін, користуйтеся лише спеціальними доглядовими засобами для фарбованого волосся, термозахистом, та обмежуйте застосування плійок, фену та прасок.

Чи можна робити складне забарвлення безаміачними фарбами вагітним?

Дуже часто питання колористу від майбутніх матусь, які хочуть залишатися красивими і доглянутими в період вагітності. І відповідь на нього, на їхню радість, ствердна.

Вагітним можна робити будь-які складні фарбування, якщо:

  • вони почуваються досить добре, щоб тривалий час провести у кріслі перукаря колориста;
  • для цього використовуються професійні барвники без аміаку.

Чому після випрямлення кератином, яке вважається лікувальною для волосся процедурою, не можна робити фарбування?

Багато жінок досі вірять у рекламу, яка називає кератинове випрямлення корисним для волосся. І тому їх дивує заборона проведення фарбування після цієї процедури.

Відповідь на це питання дасть вам будь-який перукар, який працює чесно, і піклується про збереження вашого волосся.

Кератинове випрямлення не таке корисне, як його намагаються уявити. Ця процедура досить агресивна, і при її проведенні на ваше волосся виявляється сильний вплив не тільки хімічного кератинового складу, але і гарячої праски, яким для досягнення ефекту випрямлення необхідно обробити кожен локон до 10 разів.

Якщо невдовзі після такого навантаження волосся ще й пофарбувати, то воно буде безнадійно зіпсоване.

Чому брюнетки не можуть стати блондинками за один сеанс?

Досить підступне питання, оскільки технічно таке цілком можливо. Але ви повинні розуміти такі ризики:

  • Якщо ви брюнетка від природи, то фарбування за один раз більш ніж на 2-3 тони може пошкодити структуру волосся, і вони стануть ламкими і неживими;
  • Якщо ви фарбували волосся в темний, а тепер хочете його освітлити, на виході може вийти зовсім несподіваний відтінок. У деяких випадках перукарі радять спочатку повністю відростити та зістригти забарвлені локони, а потім уже їх освітлювати.

Так що краще не поспішайте і переходьте в блонд плавно, зберігаючи волосся здоровим.

Якщо у вас є якісь питання щодо фарбування, задайте їх нашому колористу на попередній консультації. Це дозволить зберегти ваше волосся здоровим і домогтися саме того ефекту, який ви очікували.

 

Наші роботи
Роботи
щадящее окрашивание
перманент бровей до и после
зажившие топовые брови
блонд в технике еиртач
пряди от лица
шатушь на натуральные волосы
Більше фото в instagram
Смотри
як ми наводимо
красоту
Поставити запитання менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону. Наш менеджер
зв'яжеться з Вами найближчим часом!
Шатуш
Надихнули головного редактора COSMOPOLITAN UKRAINE
123
Хочу собі так само!
Наші контакти
Наш Адреса
м. Київ, вул. Р. Окіпної 4а (м. Лівобережна) під'їзд 3, поверх 8 - арт-колор студія WOOW!